Introduksjon til Bitcoins

Introduksjon til bitcoins

Bitcoins er et digitalt valuta- og kjøpssystem. Det fungerer på mange måter som vanlige penger men uten at det kontrolleres av noen. Systemet ligner litt på hvordan torrent deler ut filer og alle transaksjoner blir verifisert over et nettverk som blir bokført i en database og distribuert offentlig. Det finnes flere av disse virtuelle pengene men bitcoin er den største og mest aksepterte av disse.

Bitcoins kommer inn i spill ved hjelp av mining (engelsk ord, fornorsking av et slikt tema får alt til å høres rart ut) hvor du har maskiner som prøver å løse en algerytme. Jo flere maskiner som prøver å løse slike, jo større vanskelighetsgrad er det for å finne en bitcoin og for hver dag så krever det mer og mer for å tjene noe. De fleste som holder på med bitcoin-mining gjør dette i et nettverk med andre, slik at det er større sjanse for å finne bitcoins. Disse får da distribuert lønn etter hvor mye de har bidratt med.

Når noen løser en chain-blokk så belønnes de med 25 bitcoins, for øyeblikket. I midten av 2016 så blir dette halvert og slik fortsetter det hvert fjerde år til det til slutt eksisterer 21 millioner bitcoins i år 2110. I skrivende stund så er en bitcoin verdt rett i underkant av Kr. 3500,-.

Det burde holde for en liten innføring i Bitcoins og egentlig kryptovaluta i sin helhet. For litt mer spesifikk informasjon, ta gjerne en titt på Wikipedia sin artikkel om Bitcoins. Under ser du en video fra en Bitcoin-fabrikk i Kina. Neste jeg kommer til å skrive om er hvordan du kan enkelt komme i gang å tjene bitcoins.

Roberth Strand

Fra kalde nord skuer en ung mann utover nettet og tar til seg informasjon. Håper mine funn kan hjelpe deg i hverdagen. Spør gjerne om du har spørsmål.