Slankeoperasjon, den siste utvei?

Slankeoperasjon, den siste utvei?

For enkelte jeg kjenner så kom det som en overraskelse at jeg så åpent snakket om operasjonen jeg har planlagt. For min del, så kan jeg ikke skjønne hvorfor jeg skal kunne forkynne dette for hele verden. Det kan jo ikke komme som et sjokk for noen at jeg er overvektig, i så fall så må de kanskje få sjekket enten synet eller ty til hjernekirurgi. Alle som noengang har møtt meg har jo skjønt at dette er et problem som har vedvart.

Derfor klarer jeg ikke å skjønne hvorfor jeg skal holde det hemmelig når det er så åpenbart uansett. Om noen spør så svarer jeg nok ærlig, forteller dem at jeg har blitt operert. Det er jo ikke akkurat åpningsetningen min til helt nye bekjente, da det er lite relevant når de aldri har opplevd meg som overvektig. Kommer det opp i samtalen, så blir jeg jo å fortelle det.

Bare å slutte å spise, feigt med slankeoperasjon

Enkelte tenker vell slikt, gjerne de som ikke er overvektig selv. Om du klarte å sulte av deg kiloene så hadde de kommet tilbake mannsterk. Den eneste løsningen er å totalt omgjøre på livet sitt, trening og skikkelig kosthold. Alle klarer å gå ned 10 kilo men hva med 70-90 kilo? Når du kommer til det punktet så er det ikke en liten forandring som kan gjøre forskjell.

Jeg har klart å gått ned mye på egen hånd men når det kom tilbake så ble det dobbelt så mye. Nå har jeg vært på min siste «slankekur» og er klar for totalforandring. Jeg vil ikke akkurat kalle det feigt å innse at problemet er for stort for de vanlige løsningene. Min operasjon har vært nøye vurdert i flere år og jeg har endelig kommet til konklusjonen at 2016 skal være året jeg starter mitt nye liv. Jeg har endelig klart å bestemme meg for en fremgangsmåte hvor jeg kan bli kvitt kiloene for evig og alltid.

Hvorfor holde det hemmelig for kjente

Min mening er jo at man ikke burde det, det er ingenting å skamme seg over. Men nå er det slik at flere ikke vil si at de er operert til andre enn nær familie da de er redd for hva folk vil si om det. Er det en ting man har hørt at man er når man er overvektig, så er det lat. «Åja, du orker ikke å trene for å bli tynn. Ja, det var jo ikke noe nytt».

Slankeoperasjon er ikke en utvei, det er et hjelpemiddel. Det er ingenting lett med en slankeoperasjon, noe som er vanskelig å få frem til enkelte. Empati er vanskelig for enkelte og om de ikke har vært i de samme, tunge skoene som du går i så har de ingenting de skal ha sagt annet enn: «Lykke til, dette blir bra.»

Og det blir det, så lykke til alle som skal ta en slankeoperasjon.

Roberth Strand

Fra kalde nord skuer en ung mann utover nettet og tar til seg informasjon. Håper mine funn kan hjelpe deg i hverdagen. Spør gjerne om du har spørsmål.